Hoe gebruik ik de 'Dry Ager' - LuCom

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hoe gebruik ik de 'Dry Ager'

Dry Aging
Hoe gebruik ik de Dry Ager?

Hoe gebruik ik de DRY AGER?

Lees meer over the science of dry aging met onze handleiding in 10 eenvoudige stappen.
1.  Vlees dat wordt gebruikt voor dry aging moet vers zijn. Daarom is het belangrijk om uw vlees direct bij de slager of het slachthuis te kopen.
2.  Kies voor topkwaliteit vlees van jonge vrouwelijke runderen met voldoende vet goede marmering.
3.  Werk hygiĆ«nisch en zorg voor gekoeld transport van het vlees.
4.  Hang het vlees aan de meegeleverde hanger of plaats het op het rooster.
5.  Schakel de DryAger kast aan en hou de deur gesloten.
6.  En nu geduldig 4-6 weken het rijpingsproces afwachten en uitkijken naar een smaaksensatie.
7.  Verwijder de donkere buitenkant van het vlees.
8.  Portioneer het vlees.
9.  Bak het vlees in de pan of grill het op de barbecue.
10.  Vacuummeer of vries de overgebleven stukken. U kunt dit nog ca. 3 jaar bewaren.

(Bron & foto: De Jager)
+32 14 67 12 58
+32 486 98 66 43 (GSM)

Ludo Van Campfort
Hokken 65
B-2370 Arendonk
BTW: BE-0731.549.452
Sinds 2003
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu